Wednesday, April 14, 2010

2 Minggu Di Wad





Detik, Masa Dan Ketika Yang Sangat Pedih...!!

Ibarat telur di hujung tanduk daaaa... Gua ibarat diberikan peluang ke-2... Fuhhh...!! Dari MMW ke HAEMATOLOGY WAD...!! 2 hari kat MMW n 2 minggu kat HAEMATO... Tamparan hebat bagi gua...!! Alhamdulillah gua slamat keluar, walaupun belum berapa ok.

Pada hari pertama gua kluar wad, 1 lg cerita plg best gua nak ceta ngan lu orang... Sekali lg, gua rasa sakit pada dada, dan tiba2 sukar bernafas... Di sana gua ibarat dunia ni kosong... Gua ada keluarga.. Tp, mereka cuma melihat dan buat2 x tau jak... Alhamdulillah...!! Syukur... Gua akan tuntut semua itu kalau gua mati malam itu...

Skrg gua perlu brusaha sendiri tanpa bantuan keluarga... Allah akan bersama orang2 sepertiku... Aku serahkan diriku bulat2 pada Allah ta'ala...!!

P/S : "maafkan klu gua ada terkasar bahasa selama ini... moga anda dirahmati Allah...!!"

Read more...

Thursday, March 4, 2010

Sejahtera Lah

Sejahtera Lah Dikau


Hari ini gua kehilangan seorang lagi sahabat.. Walaupun bukan dari bangsa dan agama yang sama.. Tetapi sbg manusia, gua mengucapkan takziah kpd keluarga mendiang.. Dan semoga keluarga mendiang lebih cekal dan terus tabah.. Sudah takdir yang ditentukan, kita hanya ibarat pelakon di atas dunia yang hanya pentas untuk kita ini.. Kita jua hanya menunggu panggilan masing-masing, dan apabila sudah sampai masanya.. Kita juga akan pergi.. Tiada yang kekal melainkan "DIA YANG MAHA ESA"..

Read more...

Tuesday, March 2, 2010

In My Kampung

SEMINGGU DI KAMPUNG!!

=.=!!

Sesi Makan Ambuyat..

Shasha yang samseng...!!











Sesi install game dlm laptop member..

Read more...

Liga Kampung


Perlawanan Liga Kampung Limbawang.


Memang best melihat gelagat2 pemuda-pemuda dan otai-otai bersatu hati dalam menjayakan program ini.
Lucu pun ada bila melihat telatah mereka, tp yg penting 'HAPPY'. Meriah mmg x dpt dikatakn dengan bibir dan lidah. Oleh sbab gua x dpt detail psl program tersebut, terpaksa lh gua ringkaskn 'post' ni ek.. Har Har Har.. Ape pn, nice activity la kan.. Keh Keh Keh

Read more...

Monday, March 1, 2010

Salam Maulidur Rasul

SALAM MAULIDUR RASUL


Assalamualaikum... Sekali lagi kita menyambut hari keputeraan nabi Muhammad SAW. Sebagai umatnya kita harus berbangga, kerana bagindalah kita memiliki pegangan dan kepercayaan yang kuat kepada Allah SWT.. Dan berkat usaha baginda menyebarkan Islam, menjadikan Islam antara agama yang besar dan cukup berkembang di hari ini.. Maulidur Rasul ini sbg tanda cinta dan sayang kita kepada baginda, walaupun baginda telah meninggalkan kita sudah lama.. Al-Fatiah Pada Baginda Rasulullah SAW.

Read more...